Home / Linja SOS / Linja kombëtare SOS për viktimat e dhunës në familje

Linja kombëtare SOS për viktimat e dhunës në familje

Çfarë është linja SOS për viktimat e dhunës në familje?

Kontakti i parë dhe më i rëndësishëm për mbështetje për gratë dhe fëmijët të cilët kanë përjetuar dhunë.

Shërbim të specializuar, falas, 24 orë në dispozicion që garanton përgjigje të shpejtë të  sensibilizuar, dhe të qëndrueshme për nevojat e grave dhe fëmijëve që përjetojnë dhunë në familje

Shërbim i cili garanton anonimitet, konfidencialitet, qasje në barazi gjinore, në kontekstin punës e të drejtave të njeriut.

Shërbimi për ndihmë, këshilla dhe mbështetje

 

Kush punon në këtë shërbim?

Linja koordinon telefonin SOS për gratë dhe fëmijët viktima të dhunës Nikshiq, një organizatë e cila ka 20 vjet përvojë në punën me gratë dhe fëmijët të mbijetuara të dhunës.

Stafi me femra të trajnuara me njohuri të specializuara në fushën e dhunës me bazë gjinore dhe të drejtave njerëzore të grave.

Linjën e  prezantoi Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe zyra e UNDP-së në Mal të Zi  me mbështetjen financiare të Delegacionit të BE-së në Malin e Zi,  në shtator te vitit 2015.

 

Çfarë është detyra jonë për të punuar me gratë dhe fëmijët që kanë përjetuar dhunë?

Ne veprojmë në një mënyrë që nuk cenon integritetin dhe autonominë e tyre.

Përmes bisedave telefonike, për të fuqizuar dhe për të rritur kapacitetet e tyre.

Ne ndihmojnë gratë për të rimarrë kontrollin e jetës se saj dhe për të menaxhuar vendimet e tij ose të saj.

Nuk marrim asnjë veprim të mëtejshëm pa pëlqimin dhe miratimin e gruas.

Në punë i përdorim parimet e solidaritetit të grave dhe mos diskriminimit

Si punojnë me gratë dhe fëmijët që kanë përjetuar dhunë?

Të gjitha ndërhyrjet i  krijojmë  në përputhje me nevojat individuale dhe rrethanat specifike të secilit rast.

Gjatë bisedës, ne kryejmë analiza, te vlerësimit te situatës rrezikut dhe nevojat e grave dhe fëmijëve të mbijetuarat e dhunës

Ne propozojmë dhe  ndërmarrin masa në përputhje me nevojat dhe kërkesat e grave që kanë përjetuar dhunë

Ne ofrojmë mbështetje me anë të:

Këshillim psikologjik,

Biseda konfidenciale dhe fuqizimin emocional,

Informacion në lidhje me të drejtat, mundësitë dhe format e mbështetjes.

Referimi dhe ndërmjetësimi në mes të grave dhe fëmijëve që kanë përjetuar dhunën dhe policinë, qendra për punë sociale, dhe shërbime të tjera në komunën e vendbanimit.

Kush më shpesh bën thirrje në linjën   SOS ?

Gratë të mbijetuara të dhunës, të cilat janë të njohura kryesisht si viktima të dhunës në familje

Palët e treta (të afërmit /, qytetarët ) që i referohen grave dhe fëmijëve të mbijetuarit e dhunës

Zyrtarët e institucioneve që bëjnë thirrje në favor të grave dhe fëmijëve të mbijetuara të dhunës.

 

080111111 – Numri i ndihmë, këshilla dhe mbështetje

 

O admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ