Home / Novosti i press / Otvoreno igralište u dvorištu SOS skloništa za žene i djecu žrtve nasilja

Otvoreno igralište u dvorištu SOS skloništa za žene i djecu žrtve nasilja

SOS Nikšić je danas otvorio igralište i sjenik u dvorištu skloništa za žene i djecu žrtve nasilja. Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Ambasade Republike Poljske u Crnoj Gori, u okviru programa poljske razvojne saradnje Ministarstva spoljnih poslova.
Podršku u promociji ciljeva i rezultata našem projektu dali su Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.
Na današnjem skupu obratili su se Nj. E. Ambasadorka Republike Poljske gđa Irena Tatarzyinska, ministar rada i soc staranja gdin. Boris Marić, ministar za ljudska i manjinska prava gdin. Suad Numanović i izvršna koordinatorka SOS Nikšić gđa Nataša Međedović.
Koordinatorka SOS telefona Nikšić, Nataša Međedović, kazala je da je Ambasada Poljske u Crnoj Gori donirala 15.856 eura za unaprijeđenje uslova za kvalitetan boravak žena i djece u skloništu.

„Sklonište je ovim dobilo nove sadržaje koji će omogućiti djeci predškolskog i školskog uzrasta uslove za igru, a ženama uslove za druženje i odmor“, poručila je koordinatorka.

Ambasadorka  Poljske u Crnoj Gori, Irena Tatarzynska, kazala je da u cijelom svijetu skloništa za žrtve porodičnog nasilja igraju izuzetno važnu ulogu, i pomažu, kako je navela, ženama i djeci žrtvama nasilja u porodici u lakšem rješavanju problema.

Pored igrališta, kako je navela, postavljena je i baštenska konstrukcija sa stolom i stolicama.

Ministar rada i socijalnog staranja, Boris Marić, kazao je da je intencija tog resora kvalitetan razvoj raznih vidova servisa.

„Vjerujem da je ovo primjer pozitivne prakse koji treba slijediti i koji će doprinijeti povećanju roditeljskih kapaciteta i mogućnosti majki žrtava nasilja, a onda i djeci učiniti da imaju ugodan boravak u ovom skloništu i da mogu da prevaziđu ono što je neka životna situacija koja ih je dovela na ovo mjesto“, poručio je Marić.

Ministar za ljudska i manjinska prava, Suad Numanović, rekao je da nasilje nije problem pojedinca, već cijelog društva.

„A djeca su sve ono o čemu treba primarno da razmišljamo. Kakav je to svijet koji ne krase osmjesi na dječijim licima. Još mnogo napora treba da bi se promijenila kolektivna i pojedinačna svijest, te postigao napredak u borbi protiv ovog problema. Čini se da je ovo jedan mali ali siguran korak ka tom uspjehu“, istakao je Numanović.

Izgradnjom sjenika stvaraju se, kako je ocijenio, uslovi za druženje i odmor na otvorenom.

Sajt Vlade CG 

RTCG tekst

 

O SOS Linija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ