Home / Novosti i press / Nacionalna SOS linija: Dostupan servis i na albanskom jeziku

Nacionalna SOS linija: Dostupan servis i na albanskom jeziku

untitled1

 

SOS telefon Nikšić je organizacija koja dvije decenije ulaže napore da ženama i djeci sa iskustvom nasilja pruži podršku i pomoć kroz različite specijalizovane servise pomoći i podrške, kao što su sklonište za žene i djecu, pravna i psihološka pomoć i podrška, pratnja povjerljivih lica u institucije sistema itd.. Od septembra 2015, naša organizacija, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, koordinira i radom besplatne Nacionalne linije za žrtve nasilja u porodici, koja mjesečno zaprimi prosječno 300 poziva.

U martu 2017. godine SOS Nikšić je započeo još jedan važan trogodišnji projekat, pod nazivom „Poboljšanje pristupa životu bez nasilja za žene sa iskustvom nasilja u centralnoj i sjevernoj Crnoj Gori“, koji je finansiran od strane Fonda Ujedinjenih Nacija za zaustavljanje nasilja nad ženama i djevojčicama (UN Trust Fund to End Violence against Women) sa sjedištem u New Yorku.

U okviru ovog projekta, servisi podrške i pomoći na besplatnoj Nacionalnoj SOS liniji su odsada dostupni i na albanskom jeziku. Dva puta sedmično, petkom i subotom, u vremenu od 17 – 21h, na liniji dežuraju obučene konsultantkinje za komunikaciju sa osobama koje govore albanskim jezikom. Nakon završene obuke, projektni tim je angazovao dvije konsultantkinje koje su se u julu pridružile timu na liniji.

Uvođenjem dvojezičnog servisa, pomoć i podrška za žene i djecu sa iskustvom nasilja u porodici od jula je dostupna i na albanskom jeziku.

O SOS Linija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ