Home / Šta radimo / Inicijative i akcije / Počela Step Up kampanja

Počela Step Up kampanja

Od 25. maja, 2015, ženske organizacije u okviru mreže WAVE (Žene Evrope protiv nasilja) pokreću evropsku kampanju Step up! – Istupi! U naredne dvije godine članice WAVE mreže promovisaće prava žena žrtava nasilja i njihove djece u cilju kvalitetnije podrške i zaštite širom Evrope.

Nasilje nad ženama i djevojčicama i dalje je jedan od najzastupljenijih vidova kršenja ljudskih prava i može imati fatalne posledice.

Nedovoljne investicije u adekvatne sisteme za podršku posledica su rasprostranjenog prebacivanja krivice na žrtve, kao i neprijavljivanje nasilja. U većini društava ovakvo nasilje je neprihvatljivo ali se u praksi prećutno toleriše, stoga žene nemaju drugo rešenje osim da trpe nasilje koje se ponavlja.

Iz tog razloga apelujemo na crnogorsko društvo da pokrene investiranje u specijalizovane servise podrške koji bi djelovali sa aspekta ženskih prava i donijele promjenu. Članice WAVE mreže i SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić, zajedno sa Sigurnom ženskom kućom, Centrom za ženska prava i SOS telefonom za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica apeluju na donosioce odluka na nacionalnom i evropskom nivou da:

1) Aktivno podržavaju prevenciju i zaštitu žrtava nasilja u porodici i nasilja nad ženama;

2) Obezbijede poboljšan pristup specijalizovanim servisima za podršku ženama žrtvama nasilja i njihovoj djeci;

3) Povećaju dostupnost specijalizovanih servisa podrške u Crnoj Gori;

4) Poboljšaju kvalitet podrške nazavisnim ženskim organizacijama koje pružaju specijalizovane servise podrške i koje stavljaju potrebe i prava žena žrtava nasilja u centar svog rada i djelovanja.

Jer nasilje nad ženama predstavlja kolektivni problem koji ima ogroman uticaj na ekonomske slobode i potencijale žena, i na kraju dovodi do ogromnih posledica po nacionalnu ekonomiju I evropsku ekonomiju.

Za promjene neophodno je partnerstvo zato pozivamo svakog od vas!

Pridruži se kampanji i ISTUPI! #Istupi #StepUp #WAVEnetwork

StepUp

Istupu

O admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ