Home / Novosti i press / Događaj u Podgorici u okviru kampanje “Ne čekajte ni minut”

Događaj u Podgorici u okviru kampanje “Ne čekajte ni minut”

SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić sinoć je u Podgorici, u okviru kampanje “Ne čekajte ni minut“, organizovao javnu akciju – donatorski koktel i dobrotvornu aukciju, na kojoj je licitirano 2.030 eura za prvi Trauma centar za rehabilitaciju žena i djece žrtava nasilja u Crnoj Gori.

Riječ je o drugoj dobrotvornoj aukciji čiji je cilj da se udruženim snagama prikupi prvih 25.000 eura nakon čega će, kako se navodi, Fondacija Trag donirati duplo tj. 50.000 eura, do neophodnih 75.000 eura koliko je potrebno za uspostavljanje Centra koji će osigurati dugoročnu emocionalnu i fizičku stabilizaciju žrtava nasilja.

„Želimo da trauma centar bude sigurna stanica na putu oporavka kojim će žene i djeca koračati snažniji i svjesniji da je pravo na život bez nasilja njihvo osnovno ljudsko pravo. Naš cilj je da sakupimo 75.000 eura i tako započnemo servis podrške koji će obezbijediti dugotrajnu pomoć i emocionalnu stabilizaciju žena i djece sa iskustvom nasilja,“ saopštila je izvršna koordinatorka organizacije SOS telefon Nikšić, Nataša Međedović Pištalo.

Događaj je organizovan kao dio prekograničnog projekta pod nazivom „Unaprijeđena implementacija Istanbulske konvencije u zemljama Zapadnog Balkana“, koji SOS telefon Nikšić realizuje u saradnji sa NVO Ženski forum Elbasan (Albanija) i Centar za dobro žena (Kosovo). Projekat je finansijski podržan kroz regionalni program „SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan“.

O Administratorka

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ