Home / Istorija organizacije

Istorija organizacije

Istorija organizacije

  1. Maj 2010

SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić je autonomna, lokalna, feministička nevladina organizacija osnovana u februaru 1998. Organizacija je realizovala više od 100 projekata u cilju da se poboljšaju, unaprede i zaštite ženska i dječija prava. Od 2009. godine organizacija postaje članica evropske WAVE mreže- Žene Evrope protiv nasilja. Iste godine SOS telefon Nikšić  otvara  prvo lokalno sklonište za žene i djecu, koje je s početka u zakupljenom prostoru, a od 2012. Organizacija izgrađuje svoj objekat  za smještaj žena i djece, koje je stavljeno u funkciju novembra 2013. Od septembra 2015. Sos telefon Nikšić postaje koordinator usluga nacionalnog i besplatnog SOS telefona, jedinstvenog specijalizovanog telefonskog servisa u Crnoj Gori, koji je dostupan 24h 7 dana u sedmici.

Prepoznate smo kao jedna od vodećih NVO u Crnoj Gori u borbi za ženska prava. Naša NVO nastoji da bude snažan instrument u rukama žena za ekonomsko, socijalno i političko osnaživanje.

Naša vizija: Mi sanjamo svijet u kome sve žene i sva djeca žive u miru i dostojanstvu.

Misija: SOS telefon Nikšić pomaže pozitivnom razvoju i primjeni kapaciteta i potencijala žena i djece u porodici i društvu, kroz unapređenje i zaštitu ženskih i dječijih prava, da bi, kao ravnopravne, gradile posvećenu, odgovornu i otvorenu zajednicu.

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ